postheadericon Entorn

La nostra casa de colònies està situada entre l’antiga Via Romana i el Parc Natural del corredor Montnegre. Això ens permet fer tot tipus d’excursions. Llocs possibles:


La Torrassa:


La Torrassa o Torre del Moro és una torre circular que té una base d'època romana i un nivell superior possiblement medieval. La seva altura total és de 8,30 m. i el diàmetre exterior, de 9,30 m. La part romana està composta per 9 filades de grossos carreus encoixinats. Segurament el segon cos, fet també de carreus de granit, però més petits i amb zones irregulars, prové del reaprofitament d'una primitiva torre de guaita romana. No ha estat mai excavada i no se'n té cap dada cronològica.
Popularment es diu que la Torrassa era un punt d'avís per als pagesos. Quan venien els recaptadors d'impostos del rei moro, la pagesia del Coll pujava a la torre i feia un gran foc. D'aquesta manera els veïns de Llinars podien amagar els caps de bestiar.

Dolmen de Pedrarca:


El dolmen de Pedrarca és una construcció funerària de l'època neolítica o del Calcolític. És de planta rectangular amb una gran llosa de coberta.


Sant Joan Sanata:


La parròquia de Sant Joan Sanata és a uns 4 quilòmetres al NE de Llinars, enmig d'extensos conreus. El lloc, d'etimologia incerta, és esmentat per primer cop el 1.003 i la seva església, el 1.041. El temple actual, d'origen romànic, fou erigit el 1.572. Té planta de creu llatina i un campanar acabat amb merlets, la base del qual data del segle XIII. S'hi conserva una imatge de la Verge del Roser del segle XVI.


Sant Sadurní de Collsabadell:


L'església de Collsabadell és tot just a 1 quilòmetre a l'E de Llinars. El lloc està documentat des del 998 (colum de Sabatello). El 1.040 es cita la parròquia, però el 1.130 es torna a consagrar l'església. El temple actual és un edifici romànic que ha sofert diverses reformes (segle XVI i XVII) i ampliacions posteriors. L'absis correspon al segle XII. El campanar és gòtic, de planta quadrada, i té una alçada de 22 metres. La façana fou refeta el 1.736, i a finals d'aquell segle es construí la sagristia, comunicada amb la rectoria.

Castellvell:


Les ruïnes del Castellvell o del Far es troben dalt d'un turó, a l'extrem W del Corredor, des d'on es domina tot el Baix Montseny. L'indret i el castell són esmentats per primer cop al segle XI. El llinatge dels Far, que apareix al segle XII, fou propietari de la fortalesa fins al principi del segle XIV. Posteriorment, passà a mans dels Corbera. El terratrèmol de l'any 1.448 ensorrà el castell, fet que fou aprofitat pels seus senyors per a fer-se construir una nova fortalesa a la vila de Llinars. Les excavacions realitzades entre el 1.970 i 1.974 revelaren l'existència als segles IX i X d'un castell primitiu i d'una església preromànica dedicada a Santa Maria.
El castell es va anar modificant fins al segle XIV. La capella fou reconstruïda el 1.336 i mantingué el culte fins al segle XVI, ja que no es veié afectada pel terratrèmol.


Podeu demanar més informació a la mateixa casa de colònies.

Normal 0 false 21 false false false CA X-NONE X-NONE